Matematik

Divider

24. oktober 2012 af EsFutte (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg kan godt divider, men jeg er ikke så god til det med komma og to tal. Så jeg ville høre om jeg kunne få lidt hjælp?

De to stykker jeg ikke kan finde ud af hedder:

0,06:10

Og

0,9000:10

Og de skal stilles op (med udregning)

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Når du dividerer med 10 er der ingen grund til udregninger.

Bare sæt et ekstra 0 efter kommaet.  0,06:10  = 0,006


Svar #2
24. oktober 2012 af EsFutte (Slettet)

Men min matematik lære vil have udregningerne :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af hesch (Slettet)

0,06:10

Jamen så starter du med at sige første ( altså 0,06 ) 0:10 = 0

0*10 = 0, træk fra = 0

Nu skal du jo så trække næste ciffer ned, men her "passerer" du kommaet, og skal så sætte et komma i resultatet ( minuenden ).  Ellers fortsætter du bar den "normale" division, du passerer kun et komma.

Så kommer du frem til resultatet:  0,06:10 = 0,006


Skriv et svar til: Divider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.