Fysik
HELP!
28. september 2003 af
Jules (Slettet)
Hej!
Jeg har en fysikaflevering til imorgen, og er kørt fast i en opgave.....:
"En patient med hudkræft behandles med alpha-stråling. En tynd og flad a-kilde med en udstrækning på 1cm2 lægges på huden. Alpha-partiklerne har en energi på 4,1 MeV og kildens aktivitet er 1,2 MBq.
Beregn effekten af den stråling der rammer huden.
Alpha-partiklerne har i huden en rækkevidde på 0,1 mm og hudens densitet er 1 g/cm3. Kilden lægges på huden i 2 minutter.
Beregn det absorberede dosisækvivalent."
Når jeg skal beregne effekten (P) bruger jeg
P=½·A·E
hvor jeg går ud fra at A=1,2MBq og E=4,1MeV, er det rigtigt? For jeg får 2,46W og det lyder ret stort!
Den abs. dosisækvivalent beregner jeg vha.
H=Q·D
hvor Q=20 da det er alpha vi har med at gøre. Og D må være:
D=Eabs/m
Hvor Eabs=P·delta tau
Men Eabs bliver virkelig stor, nemlig 295,2 J (rigtig enhed?) og så ender jeg med et H der er 295200 J/g idet
m=1·0,001cm·1g/cm3=0,001g
Har jeg gjort det forkert, eller skal H bare være så stor?
Håber I kan hjælpe!
Mvh Julie
Jeg har en fysikaflevering til imorgen, og er kørt fast i en opgave.....:
"En patient med hudkræft behandles med alpha-stråling. En tynd og flad a-kilde med en udstrækning på 1cm2 lægges på huden. Alpha-partiklerne har en energi på 4,1 MeV og kildens aktivitet er 1,2 MBq.
Beregn effekten af den stråling der rammer huden.
Alpha-partiklerne har i huden en rækkevidde på 0,1 mm og hudens densitet er 1 g/cm3. Kilden lægges på huden i 2 minutter.
Beregn det absorberede dosisækvivalent."
Når jeg skal beregne effekten (P) bruger jeg
P=½·A·E
hvor jeg går ud fra at A=1,2MBq og E=4,1MeV, er det rigtigt? For jeg får 2,46W og det lyder ret stort!
Den abs. dosisækvivalent beregner jeg vha.
H=Q·D
hvor Q=20 da det er alpha vi har med at gøre. Og D må være:
D=Eabs/m
Hvor Eabs=P·delta tau
Men Eabs bliver virkelig stor, nemlig 295,2 J (rigtig enhed?) og så ender jeg med et H der er 295200 J/g idet
m=1·0,001cm·1g/cm3=0,001g
Har jeg gjort det forkert, eller skal H bare være så stor?
Håber I kan hjælpe!
Mvh Julie
Svar #1
28. september 2003 af SP anonym (Slettet)
jeg får det akkurat til det samme, men det luder bare usandsynlig at den skal være så stor
Svar #2
28. september 2003 af Jules (Slettet)
Ups, fandt lige ud af at det faktisk er D jeg har fået til 295200 J/g, så H er faktisk 20·295200=5904000
Ja det lyder helt usandsynligt ik'? Andre der har et bud på om det er rigtigt?
Ja det lyder helt usandsynligt ik'? Andre der har et bud på om det er rigtigt?
Skriv et svar til: HELP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
