Matematik

Trigonometri

24. oktober 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en  trekant ABC, hvor vinkel C er ret. Jeg skal bestem | AB | og vinkel A, men aner ikke hvordan eller hvilket formel man skal bruge

 

Der er angivet, at siden a = 3,6 og siden b = 8,4

 

derfor for, at regne Vinkel A har jeg sagt:

tanA = 3,4/8,4 = 0,428

tan -1  ( 0,428) = 28,17 grader, dvs  vinkel A = 28, 17 grader, men hvordan kan jeg bestem | AB |, kom gerne med eksample så jeg bedre kan forstå iden.

 

dermed vil jeg gerne ved hvordan man kanbestem længden af højden hc fra C på siden AB.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af exatb

Brug pythagoras

AB2 = 3,42  + 8,42


Svar #2
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

3,42 + 8,42 = 11,84

Kvadratroden af 11,84 = 3,44, men på den måde har jeg fandt siden c og ikke bestemt | AB | eller hvordan?

 

skal jeg sige, at | AB | = 3,44 ? er det bestem og er vinkel A rigtigt regnet ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af exatb

 cos28 = hc /8,4


Svar #4
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

Jeg forstår slet ikke had du mener, kan du forklare det lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2012 af exatb

#1   AB = 9,06

#3   cos til vinkel A er den modstående katete (hc)  divideret med hypotenusen (AC)

       så er det bare at finde h af ligningen.  hc = cos28*8,4  


Svar #6
24. oktober 2012 af momix (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.