Fysik

Afstandskvadratlov

28. oktober 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er ved at lave databehanling til afstandskvadratloven. Jeg har lavet en graf (1/√Nk, r)-graf, og jeg har fået en ret linje, men jeg ved ikke, om jeg har eftervist afstandskvadratloven. Hvordan kan jeg tjekke det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

   afstandskvadratloven tilsiger

                      F = k1/r2

                      r2 = k1/F ⇔

                      r = k·√(1/F) ⇔                k = √(k1)

   proportionalitet mellem

                     r og √(1/F)

   omvendt

              eksisterer der en proportionalitet mellem

                     r og √(1/F)

              gælder afstandskvadratloven


Skriv et svar til: Afstandskvadratlov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.