Matematik

Hjælp, forstår ikke

28. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et lille skub, så jeg evt kan komme videre? ved godt at jeg skal finde summen af de 2 sider der bliver skrevet, men hvordan ved jeg ikke

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

De to trekanter er retvinklede. Kald, for eksempel |DP| = x ; så er |PE| = 10 - x . Man kender |AD| = 2 og |BE| = 4 . Man kan derfor benytte Pythagoras til at beregne |AP| og |PB| udtrykt som funktioner af x. Derfor kan man bestemme den samlede længde

s = |AP| + |PB|

som funktion af x. Find minimum for denne funktion.


Svar #2
28. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

s=sqrt(116-20*x+x^2)+sqrt(4+x^2)

Men hvad skal jeg så dernæst? er det muligt at jeg dernæst skal løse funktionen for f mærke, der næst sæt funktionen lig med 0 og så løse x?  er det muligt at det er 10/3=3.333


Svar #3
28. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg skal vise at de er ensvinklede.. her gør jeg brug af k=a/a_1=4/2=2.. skal jeg så bare gange k med resten af siderne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se eventuelt denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1054409 . Her er det vist, at når s'(x) = 0, er de to retvinklede trekanter ensvinklede.


Skriv et svar til: Hjælp, forstår ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.