Matematik

Rod i polynomie

29. oktober 2012 af FIPGC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået død i en opgave til min aflevering. Jeg håber nogen kan hjælpe! :)

 

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3+kx2-3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af PeterValberg

at -2 er rod i polynomiet, må nødvendigvis betyde at

p(-2) = 0
(-2)3 + k·(-2)2 - 3·(-2) + 6 = 0
-8 + 4k + 6 + 6 = 0
4k = -4
k = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. oktober 2012 af FIPGC (Slettet)

Tak min ven! :)


Skriv et svar til: Rod i polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.