Matematik

hjælp til differentialregning

18. september 2005 af ogi05 (Slettet)
Hej, jeg sidder og grubler med en opgave, som jeg simpelthen ikke kan overskue:

f(x)=x^2+1/x-1 , x ≠ 1

Beregn de x-værdier, for hvilke grafen for f har vandrette tangenter.

Nogen der vil være så venlige at hjælpe?

På forhånd tak

Svar #1
18. september 2005 af ogi05 (Slettet)

hov, det der skal stå efter ligningen er, at x ikke må være 1

Svar #2
18. september 2005 af ogi05 (Slettet)

slet ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2005 af allan_sim

#0. Tangenthældninger finder med ved hjælp af den afledede funktion f'(x). Hvilken tangenthældning er der i punkter med vandret tangent?

Svar #4
18. september 2005 af ogi05 (Slettet)

jamen er det ikke 0, da vandrette linjer ikke har nogen hældning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2005 af Real_Madrid_Girl (Slettet)

du skal bare differentere og finde maksimum og minimums punkter, så har du punkterne hvor tangenten er nul

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Vi siger det atter en gang: " Sæt de relevante parenteser, så det er tydeligt, hvilke udtryk, funktioner mv., der er tale om! "

(1) f(x) = x^2 + 1/(x-1), x ej lig 1
(2) f(x) = (x^2 + 1)/(x-1), x ej lig 1

(1) eller (2)?

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2005 af fixer (Slettet)

#4 Korrekt. Husk dog at hældningen 0 også er en hældning. Det er ikke sådan at vandrette linier ikke har nogen hældning. De har en hældning, nemlig hældningen 0.

#5 Helt præcist de punkter hvor tangentens hældning er 0.

Skriv et svar til: hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.