Matematik

Trekant

29. oktober 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg har lidt problemer og håber i kan hjælpe!
 

Jeg har en trekant ABC hvor siden AB er 4,3 og siden BC 6,8 og siden AC ikke fremgår.

Dog ved jeg at vinkel A er 63 grader.
 

Jeg skal bestemme vinkel C og siden AC

Jeg bliver efterfølgende oplyst at midtpunktet af siden AC kaldes M

Til sidst skal jeg længden af linjestykket BM. 

 

Jeg håber der sidder nogle venlige sjæle der har lyst til at sparke mig i gang :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne. Man kender siderne a og c, og man kender vinkel A og kan derfor bestemme vinkel C, hvor man benytter, at C ligger over for en side c = |AB|, der er mindre end siden a = |BC|, hvorfor vinkel C er mindre end vinkel A. Det vil sige

a/sin(A) = c/sin(C) , så

sin(C) = c·sin(A)/a = |AB|·sin(A)/|BC| .

Man kan dernæst bestemme vinkel B ud fra vinkelsummen, og dermed |AC| = b ved at benytte sinusrelationerne igen. Derfor kan man beregne |AM| = (1/2)|AC|, og til sidst kan man benytte en cosinusrelation til at beregne |BM| som side i trekant ABM.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af exatb

Hvis det er en vilkårlig trekant kan du bruge sinusrelationen. sinA/BC = sinC/AB

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af mathon

på en tegning
fremgår det,
at der er én
løsning

        samt at vinkel C er mindre end 63º
   da
         
i en trekant: overfor en mindre side ligger en mindre vinkel

                             sin(Cspids) = 4,3·sin(63º) / 6,8

 


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.