Matematik

Udregning af vinkler i trekant (vektor)

30. oktober 2012 af Risagermikkel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg får følgende oplyst at en trekant udspænes af følgende punkter A(-3,1),B(1,4) og C(3,0) og at jeg derefter skal bestemme vinklerne til trekanten. Hvorledes gør jeg det?

Ved godt jeg skal bruge formlen

cos(v) = (a * b) / (|a||b|)

men forstår ikke hvor jeg skal få værdierne a og b fra?

Håber i gider at hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

Du kan bruge vektorene AB og AC til at finde vinkel A. tilsvarende for de andre vinkler


Svar #2
30. oktober 2012 af Risagermikkel (Slettet)

#1


Hvis jeg har udregnet vektor AB og AC

Hvor AB er (4 over 3) og AC er (6 over -1)

Hvor skal jeg så indsætte de værdier i formlen det er det som forvirrer mig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2012 af peter lind

Jeg er ikke med på hvad der forvirrer dig. Du skal sætte a=AB og b = AC eller sagt med andre ord cos(A) = AB·AC/(|AB||AC|


Svar #4
30. oktober 2012 af Risagermikkel (Slettet)

#3


Super, nu har jeg regnet vinklen for A ud, men hvorledes skal jeg regne de andre ud? Altså vinkel B og vinkel C?

Er det så bare

cos(B) = BC·AC/(|BC||AC|

cos (C) = AC·AB/(|AC||AB|


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af peter lind

Nej du skal skifte bogstavbetegnelserne ud svarende til den nye vinkel. For B skal du bruge vektorerne BA og BC


Skriv et svar til: Udregning af vinkler i trekant (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.