Matematik

hjælp

30. oktober 2012 af LW09 (Slettet)

Hej har brug for hjælp til to opgaver som lyder således



Grafen for funktionen   f(x)=x2-3x  har en tangent med hældning 1.

a. Bestem x-koordinatentilrøringspunktet.

b. Bestem en ligning for tangenten.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

a) Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 1

b) Tangentens ligning er y = f'(x0)(x-x0) +f(x0)


Svar #2
30. oktober 2012 af LW09 (Slettet)

Finder man f'(x) vha. den ligning


Svar #3
30. oktober 2012 af LW09 (Slettet)

(xn)' = n*xn-1  er det denne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2012 af peter lind

ja


Svar #5
30. oktober 2012 af LW09 (Slettet)

Hvordan indsætter man tallene ind i den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)


Svar #7
30. oktober 2012 af LW09 (Slettet)

så f '(x) = 2x - 3 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2012 af peter lind

ja


Svar #9
30. oktober 2012 af LW09 (Slettet)

så løser jeg ligningen f'(x) = 1

f(x) = 2x - 3 = 1

2x - 3 = 1

2x = 1+3

x = 4


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.