Debat

Hjælp mig ud af min krise..

30. oktober 2012 af so12x (Slettet)

Hej allesammen..

Jeg er en fyr på 17. Jeg går i 2.g, på den naturvidenskabelige linje. Jeg har det ikke så godt for tiden..! Vil du vide hvorfor? Tjo, mine karakterer rykker bare ikke helt som de skal (og nogle rykker i den forkerte retning). Jeg føler at jeg nærmest er kommet i en depression (ja, jeg ved at det kan lyde voldsomt for nogen). Det er altså sandt. Nogen får det ret dårligt over dårlige karakterer. Ved du hvorfor? Jamen, det er såmænd bare fordi jeg har arbejdet røven i...!!! Jeg har gjort, hvad jeg kunne og forbedret mig betydeligt i mange fag...(det virker bare som om lærerne ikke kan se dette). Hvad skal jeg gøre? Jeg har indtil videre et snit på 9 fra sidste års afsluttede fag, men i år ligger min standpunkt på under 7 - dvs. at mine afsluttede fags karakterer kommer til at falde betydeligt i år og næste år. Hvad skal jeg gøre? Jeg vil højst sandsynligt blive skældt ud for det jeg skriver nu, men det er altså hvad jeg føler - Jeg bliver uretfærdigt behandlet fordi jeg har en anden etnisk baggrund, hvilket går mig endnu mere på. Hvad får mig til at konkludere noget, der kan lyde så drastisk? Jo, mine etnisk danske venner får ofte meget bedre karakterer end mig, selvom min arbejdsindsats er større. Jeg ved godt, at det kan lyde som en dårlig undskyldning. Ikke desto mindre er det dette jeg føler, og det må der være en årsag til. Jeg vil vildt gerne læse konstruktion og produktion på DTU, hvilket kræver et gennemsnit på over 9. Hvad kan jeg gøre andet end at arbejde endnu hårdere (hvilket jeg allerede gør)? Jeg har snakket med mine nærmeste om min situation, men jeg kan nærmest ikke lade være med at græde hver gang jeg gør det. Er der nogen derude i den store verden, der med sine mægtige ord kan motivere, vejlede eller råde mig? Som det kan læses af den skrevne tekst betyder dette meget for mig - Derfor kun seriøse tilbagemeldinger, tak!

(jeg er blevet såret nok i forvejen) :(

Mvh.

Sand..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2012 af Ande117g (Slettet)

Snak med dine lærere om hvad du skal gøre for at få en bedre karakter, hvis du så opfylder de formentlig simple krav som læreren stiller kommer læreren til at føle sig forpligtet til at give dig en højere karakter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2012 af Jerslev

#0: I de fleste fags bekendtgørelser er der en beskrivelse af, hvorledes de forskellige karakterer gives. Disse bekendtgørelser kan du læse for de relevante fag og se, om det ikke hjælper dig videre. Så har du i hvert fald nogle områder, du skal fokusere på.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2012 af acka (Slettet)

Og hvis du rent faktisk går med overvejelser om hvorvidt du har en depression, så snak med din læge.

Jeg havde selv en depression i midt 2.g og mine karakterer droppede et trin ned af denne grund. Jeg søgte hjælp og det hjalp mig også på karakterfronten, kan man roligt sige.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Jeg synes at det er nogle fornuftige råd, der er kommet.

Find læringsmålene på skolens hjemmeside, eller spørg lærerne om hvor du finder dem, sæt dig grundigt ind i dine egne fejl og mangler og find ud af, hvad du kan gøre anderledes eller bedre.

Snak med dine lærere om hvad de ønsker, at du skal gøre anderledes, få noget konstruktiv kritik fra dem, som du kan arbejde fremadrettet ud fra, og forsøg at implementere det i dine afleveringer (som altid skal laves grundigt til tiden).

Forsøg at være aktiv i timerne. Afvis sociale handlinger/facebook etc. i undervisningen og undgå alt andet end undervisning i timerne. Virk oplagt og åben overfor undervisningen. På den måde lærer du også mere selv.

Den nemmeste basis for at få gode karakterer er selvfølgelig, at du altid læser lektier hjemmefra og forsøger at undersøge det du ikke forstår, før du kommer til timerne.

Hvis du undrer dig over noget i en faglig sammenhæng, skal du ikke være nervøs for at spørge læreren. Det er også en måde at være engageret på.

Hvis intet af ovenstående hjælper, så kan du som sidste udvej skifte til HF. Der gælder kun eksamenskaraktererne.


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2012 af Jerslev

#0: Ad #4s råd mht. facebook etc..

Lad være med at bruge en bærbar i undervisningen. Det er alt for nemt at forfalde til alt muligt andet end at følge med, hvis man sidder med en bærbar. Tag noter i hånden og få lavet et hjemmearkiv med dine noter. Flyt dig eventuelt fysisk i klasseværelset - væk fra de personer, du snakker med til dagligt (som du dermed kunne forfalde til at snakke med i timen).

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2012 af 963852741 (Slettet)

lad være med at give op Sand, du vil huske tilbage på det tidspunkt hvor du var deprimeret og alting så mørkt ud og fryde dig over at du var stærk nok til at overvinde modgangen. Tror på dine karakter vil stige hvis du tager dig sammen. Er selv fra en anden etnisk baggrund end dansk, og føler selv at lærerne er uretfærdige men du må ikke give op.

 

Håber det bedste for dig, du lyder som en god person.


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. november 2012 af 963852741 (Slettet)

Ja ved godt det ikke var en kommentar til hvad du kunne gøre for at forbedre karakterene, men vil give de andre ret i deres råd.

 

Hang in there buddy!


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. november 2012 af Niniel (Slettet)

Jeg er meget enig i at det er en god ide at spørge lærerne om hvad du skal gøre bedre for at forbedre din karakter. For det er både en måde for dig at vise dem at du er interesseret og engageret, men også at få deres fokus på hvad du rent faktisk foretager dig, så de ikke så let overser en udvikling og alt det gode arbejde jeg er sikker på du lægger i dit arbejde med skolen.
Og som der blev sagt før, så er det ret svært som lærer at argumentere for hvordan det så ikke skulle resultere i en bedre karakter hvis du faktisk gør det.
Måske vil de også indse når de prøver at finde ting du kan forbedre at du faktisk fortjener en bedre karakter.

Det sker for flere end du tror.
Jeg var en af den type som bare altid havde hånden oppe. Og da jeg så spurgte hvordan jeg kunne forbedre min karakter i et fag fik jeg at vide at jeg skulle række håden mere op.
Hvilket så resulterede i at jeg de næste par måneder næsten gik ind i lokalet med hånden hævet over hovedet.
Men jeg fik en bedre karakter næste gang. Så jeg tror på at det hjælper at spørge.
 

Og hvis du spørger og gør alt hvad de ber' dig om, og du stadig ikke får en bedre karakter, så har du en meget god case når du snakker med dem igen. 
Og eventuelt taler med din skole leder. Der må ikke diskrimineres.


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Angående diskrimination, tror jeg, at det er usandsynligt, at raceforhold ligger til grund for dårlige karakterer. Det ville være uhørt, og der må være andre forhold, der påvirker lærerne.

Hvis du er helt sikker, og det er alle i klassen med en anden etnisk herkomst, der får dårligere karakterer, end de burde få, så må I samlet tale med læreren, før I taler med ledelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. november 2012 af sand0 (Slettet)

Hej igen

(Jeg har lavet en ny bruger, da den gamle blev slettet af en eller anden mærkelig årsag)

Jeg vil gerne svare på alle jeres indlæg, som i har været så venlige, at tage jer tid til at skrive :)

#1: Tak for rådet! Har jeg godt nok gjort et par gange, men jeg vil da forsøge mig igen, hvis du mener at det vil hjælpe :)

#2: Tak!! Det vil jeg lige se nærmere på :)

#3: Jeg har faktisk taget et par depressionstests på nettet og jeg lå overraskende nok ( i hvert fald for mig selv) over moderat depression, hver gang. Hvilket jeg aldrig havde troet om mig selv :( Men det går lidt bedre nu efter at have tænkt nøje over de konsekvenser der kan følge, hvis jeg ikke bare tager mig sammen og nyder livet imens :)

#4: Tak for alle de gode råd! Men jeg kunne ikke finde på at forlade min nuværende skole. Jeg er nemlig ret glad for min klasse :)

#5: Tak for rådet! Det er dog ikke rigtig nødvendigt at sige i mit tilfæde, da jeg sjældent benytter computeren i timen (tager for det meste noter i hånden).

#6 og #7: Det er måske ikke en kommentar, der hjælper med at få forbedret karaktererne (og dog). Det er noget af det mest motiverende jeg har læst længe! Tak for opbakningen. Og det er rart (og ærgeligt på samme tid) at høre, at der er nogen der går igennem noget af det samme. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan! Og det håber jeg også du gør! Du lyder også som et rart menneske :) Held og lykke!!

#8: Tak for det gode råd! Jeg har som før nævnt tænkt mig at benytte mig mere af dette :)

#9: Jeg er den eneste i klassen med anden etnisk baggrund. Og ja, jeg er helt sikker på at mit sorte hår, skæg, udseende og i det hele taget min etniske diversitet gøre en forskel. Det kan godt lyde mærkeligt, men sådan er det altså desværre :( Og jeg har selvfølgelig foretaget nogle sammenligner med andre fra klassen (gode og dårlige), hvilket viste mig, at jeg var under middel i klassen, selvom jeg arbejder meget mere end dem der er over middel (både i skolen og derhjemme).

 

Faktisk sidder jeg i dette øjeblik og laver lektier, fordi jeg har flere afleveringer (de andre fra klassen aflevere bare senere, hvilket åbenbart ikke påvirker lærerens indtryk af dem) og jeg laver altid lektier og afleveringer til tiden.

Tak for alle jeres svar!! Skulle i have lyst til at skrive mere, så gør det endelig!

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. november 2012 af Jerslev

#10: Elever, der afleverer for sent påvirker lærerens syn på eleverne. Problemet er blot, at det ikke må gå ud over karakterene, at de ikke kan aflevere til tiden.

Af erfaring er det pisse irriterende, når elever ikke kan aflevere til tiden. Som underviser har jeg også tid, der skal planlægges til rettearbejde.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

#10

Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt du arbejder hårdere, men et spørgsmål om kvaliteten af det, du laver.

Jeg kan godt forstå, at du med en anden etnisk herkomst overvejer racisme-aspektet, men det er så uendelig usandsynligt, at det skulle være grunden.

Det vil være langt mere konstruktivt, hvis du ser på indholdet i aflveveringerne og markerer dig positivt i timerne.

Spørg læreren, hvad der skal til, for at du stiger i karakter, og forsøg at indarbejde lærerens råd.


Skriv et svar til: Hjælp mig ud af min krise..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.