Fysik

Måling af opdrift.

31. oktober 2012 af nannaduelundkristensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne fysik opgave og kan ikke rigtig finde ud af den, er der nogle der kan hjælpe?

 

Opgave 3: Ukendt væske
I en væske med ukendt densitet nedsænkes et legeme med rumfanget 48,2·?10?^(-6) m^3
Legemet er lavet af jern med densiteten 7870  kg/m^3 

1: Bestem massen af legemet, og tyngdekraften på legemet.

Det viser sig, at legemet i starten bevæger sig ned gennem væsken med en acceleration på 7,6 m/s^2 .

2: Beregn den resulterende kraft på legemet ved brug af accelerationen.

3: Lav en tegning af legemet og de relevante kræfter.

4:Beregn opdriften på legemet, og densiteten af væsken.

5: Vis, at der helt generelt gælder følgende formel: ρ_v=ρ_l•(1-a/g  )


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

1) Brug at m = V • ρ ( massen = volumen • densiteten)

2) Brug at Fres = m • a

3) skitser opgaven og tegn kræfterne på (der er 2 relevante)

4) Fres = Ft - Fop og Fop = Vlegeme •  ρvæsken • g

 


Skriv et svar til: Måling af opdrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.