Fysik

Q-værdi!!

31. oktober 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

I formlen for frigjort energi(Q-værdi) er massetilvaeksten negativ, hvorfor?

Og i denne opgave er jeg tabt. Hvordan beregnes Q-vaerdi 2 1D + 2 1D -> 4 2He

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af peter lind

Det skal den være, hvis processen overhovedet skal kunne foregå. Efter henfaldet har henfaldsprodukterne jo også kinetisk energi, som igen skal være faldet i masse*c2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2012 af mathon

 

      m(21D) = 2,0140 u

      m(42He) = 4,00260 u

 

                                  21D   +   21D   --->  42He  


                  |Δm| = 2·(2,0140 u) - (4,00260 u) = 0,0254 u = 4,2177·10-29 kg

 
                  Q = |Δm| · c2 = (4,2177·10-29 kg) · (2,99792·108 m/s)2 = 3,79074·10-12 J


Skriv et svar til: Q-værdi!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.