Matematik

Beregn siderne på en vilkårlig trekant

31. oktober 2012 af Mumi95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er stødt på dette problem og er ny lige pt., så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre..

 

Jeg skal beregne en vilkårlig trekant.

Vinkel A = 26o

Vinkel B = 47o

Højden fra grundlinjen til vinklen C (hc) = 21.2

Jeg ved ikke om jeg skal bruge sin/cos/tan eller andre af de ting.. Tak til jer derude :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og få overblik. Man kender de to vinkler, og dermed også den tredje vinkel.

Benyt relationerne

sin(A) = hc / b og sin(B) = hc / a

til at beregne a og b .

Benyt endelig sinusrelationerne til at beregne siden c, eller benyt

c = hc/tan(A) + hc/tan(B) = hc·(1/tan(A) + 1/tan(B))


Svar #2
31. oktober 2012 af Mumi95 (Slettet)

Jeg kender j ikke lille b..?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, men du kender hc, A og B og kan derfor beregne både a og b .


Svar #4
31. oktober 2012 af Mumi95 (Slettet)

#3

Kan du så ikke lige skrive det hele ned, forstod ikke en dyt. Altså indsætte tallene, så du en gut! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Metoden er skåret ud i pap i #1. Du må da være i stand til at isolere a og b og indsætte kendte tal selv:

b = hc / sin(A)

a = hc / sin(B)

hc = 21,2 , A = 26º , B = 47º

Få hånden op af lommen og kom i gang selv.


Svar #6
31. oktober 2012 af Mumi95 (Slettet)

#4

Calm down mester, vi skal lige have styr på det..


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

... og det får du jo bedst ved selv at gøre et forsøg.


Svar #8
31. oktober 2012 af Mumi95 (Slettet)

Men tak skal du have Andersen, det var il stor hjælp. Har fanget det nu :)


Skriv et svar til: Beregn siderne på en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.