Fysik

Massemidtpunkt

31. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne hjælpe mig med denne opgave

 

http://snag.gy/ndEk1.jpg

 

Jeg har prøvet  massemidtpunkt med massen svarende til Af hele aluminium siden og jern siden,

 

Altså 

 

Xm=(3143,14*13+1081,08*13)/4224,22 =13, hvor den skal give 6,5.. jeg har altså 2x mere. 

 

Men hvor er min fejl?..


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

x- og z-koordinaterne er selvfølgelig halvdelen af klodsens størrelse i hver retning.

Det er kun i y-koordinaten, at der er inhomogen blanding, så her er

yCM = ρFe/(ρFeAl) · yFe +  ρAl/(ρFeAl) · yAl

       =  ρFe/(ρFeAl) · d1/2 +  ρAl/(ρFeAl) · 3d1/2


Svar #2
01. november 2012 af 215 (Slettet)

Hvorfor er den halvdelen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi y-koordinaten for massemidpunktet for jernklodsen er d1/2, og for alum-klodsen er den 3d1/2 .


Skriv et svar til: Massemidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.