Matematik

Periodiske funktioner

01. november 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kort spørgsmål :-)

 

Er periodiske funktioner differentiable?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af SuneChr

Ja, det er de, hvis grænseværdien  [f(xo + h) - f(xo)] / h       for h → 0 eksisterer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2012 af peter lind

Der findes både differentiable og ikke differentiable periodiske funktioner. Eksempel på differentiable periodiske funktion er sin(x). Et eksempel på ikke differentiabel periodisk funktion er f(x) = 1 hvis afrundning nedad til heltal giver et  lige tal og 0 ellers


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan gør du den konstante funktion f(x) = 1 ikke-differentiabel?

Måske tænkte du på

f(x) = x - [x] ,

hvor [x] betegner den hele del af x. Denne funktion er periodisk, men den er ikke differentiabel for de værdier af x, hvor x er et helt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2012 af peter lind

#2 Det er ikke en konstant funktion. Funktionen antager jo både værdierne 0 og 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, undskyld, nu forstår jeg din definition. Jeg læste "hvis" som et ejestedord.


Svar #6
03. november 2012 af susubu (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Periodiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.