Matematik
Den rette linjes ligning
19. september 2005 af
Humblebee (Slettet)
Hej.. Jeg sidder lidt fast i en dum ligning der findes i min grundbog. Der står:
y=ax+(y1-ax1) = y1+a(x-x1)
Hvordan i alverden kommer jeg fra den første ligning til den anden? Har jeg overset noget eller bare fået den sorte klap?
Håber nogen kan hjælpe..
y=ax+(y1-ax1) = y1+a(x-x1)
Hvordan i alverden kommer jeg fra den første ligning til den anden? Har jeg overset noget eller bare fået den sorte klap?
Håber nogen kan hjælpe..
Svar #1
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
y=ax+(y1-ax1)
<=>
y=ax+y1-ax1
<=>
y=y1+ax-ax1
<=>
y=y1+a(x-x1)
<=>
y=ax+y1-ax1
<=>
y=y1+ax-ax1
<=>
y=y1+a(x-x1)
Svar #2
19. september 2005 af Humblebee (Slettet)
Tænk sig, det var fuldstændig sort. Jeg har bare siddet og gloet på den i over en time..jeg synes normalt selv jeg har rimelig fat i det..men åbenbart ikke idag.
Tusind tak ;) Så kunne det være jeg kunne komme videre..
Tusind tak ;) Så kunne det være jeg kunne komme videre..
Skriv et svar til: Den rette linjes ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
