Fysik

Henfaldsloven

02. november 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved måling på en afvejet mængde Seltin registrerede man i løbet af fire timer, at der blev udsendt i alt 5,35*10 fotoner. På grund af den meget lange halveringstid kan aktiviteten regnes for konstant inden for dette tidsrum.

a) Beregn den samlede aktivitet fra 40K i prøven af Seltin. (Husk, at A er defineret som antal henfald pr. sekund, samt at fotonstrålingen kun udgør 11% af den samlede radioaktivitet.)

Jeg ved at T½=1,28Gyr

Og at aktiviteten er givet ved

A = k * N

A = (1,717 • 10-17 s-1) • N

Nu tror jeg at jeg skal finde N men hvad jeg ikke forstår er hvad det vil sige at N0 er antal kerner til tiden t = 0????


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2012 af peter lind

I dette tilfælde er henfaldstiden mege mindre end den tid du har målt så du regner N som konstant og dermed også = N0. Du kan også  finde A som 5,35*104/målt tid. Dermed har du en ligning til bestemmelse af N


Svar #2
02. november 2012 af Geeek (Slettet)

Jeg har løst opgaven efter lidt tænkning men jeg forstår bare ikke hvad der menes med:

Nu tror jeg at jeg skal finde N men hvad jeg ikke forstår er hvad det vil sige at N0 er antal kerner til tiden t = 0?

eller når man skal finde massen og der så står m0 er massen til tiden t=0 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2012 af peter lind

Det er N til den tid du starter målingerne


Svar #4
02. november 2012 af Geeek (Slettet)

Er det så bare 0?


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.