Fysik

En hoppende hoppebold

03. november 2012 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal undersøge den højeste position ved hvert hop. Jeg har udført eksponentiel regression på værdierne. Opgave lyder: Hvor mange % mindskes højden med for hvert hop? Hvorfor?

Forskriften for grafen er: y = 2.4922e-1.125x

R² = 0.90248

Jeg tror, at det har noget at gøre med: a = r - 1, men jeg er ikke sikker, så det ville være rart, hvis der var nogen, som kunne hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af hesch (Slettet)

Du behøver egentlig kun at lade bolden hoppe een gang.

Kald højden hvori du slipper bolden for H0, højden på første hop for H1, osv.

Man kalder så  H1 / H0 for stødtallet.  Dette er også lig med  H2  / H1,  osv.

Højdemindskelse i % beregnes:   ( H0 - H1 ) / H0 * 100%

PS:  StødtalN = HN / H0


Svar #2
04. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Burde jeg ikke kunne se ud fra forskriften for grafen, hvor meget højden mindskes, eller hvad?

Tak for dit svar igen. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2012 af hesch (Slettet)

Jo, det kan du vel, men hvor bruge tid på eksponentielle regressioner, og aflæsning af deres forskrift, når det forholder sig så enkelt som i #2.  Hvorfor   udregne hvad 2*2 er ved hjælp af logaritmer, når vi har 4 fingre at tælle på ?

Når et simpelt fysisk forsøg "drukner" i regnemaskineeksponetielle regressioner, går noget af pointen, efter min mening, tabt. Denne pointe rækker langt ind i teorien om dæmpede svingninger, mm. Gå ikke glip af den.  :)


Skriv et svar til: En hoppende hoppebold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.