Fysik

Hjælp!

04. november 2012 af mussen345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står med opgaven:

En meteorit med meget lille hastighed bliver indfanget af månens gravitationsfelt.

Hvor stor er meteorittens hastighed, når den rammer månens overflade? Benyt at månens radius er 1.7380*10^6 m og dens masse er 7.348 * 10^22 kg. 

 

Hvordan skal jeg beregne meteorittens hastighed? jeg kender formlen for udregning af månens gravitationskraft, skal jeg bruge den til noget? 

Fg=G*(m*M/r^2) 

 

håber på lidt hjælp. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

Du skal benytte at energien er bevaret. Meningen med meget lille hastighed er at du kan se bort fra den kinetiske energ. Desuden er den potentielle energi langt væk. Du har derfor på overfladen Ekin+Epot =0


Svar #2
04. november 2012 af mussen345 (Slettet)

Hvis man skal se bort fra den kinetiske energi, hvori der indgår hastigheden. Hvordan vil du så have jeg skal udregne hastigheden? 

er det sådan: 

1/2*m*v^2+m*g*h=0 

og så isolere v:

v=√ (-m*g*h) / (1/2*m)

 


Svar #3
04. november 2012 af mussen345 (Slettet)

jeg går ud fra vi skal bruge radius siden den er oplyst. Desuden kan dette ikke bruges, da vi ikke kender h. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2012 af peter lind

Du kan ikke bruge formlen for den potentielle energi tæt på overfladen. Den potentielle energi fra tyngdekraften på månens overflade er -G*m*M/r


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.