Fysik

Ækvivalent impedans.

04. november 2012 af 215 (Slettet)

Hvordan beregner jeg den ækvivalente impedans for dette kredsløb..

 

Det skal siges at s1 er lukket. 

 

Jeg ville tro at det R 1 + R2 II L...

 

Men det giver et komplekst tal som man ikke kan regne med.. 

Vedhæftet fil: tester.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

Du skal først finde erstaningsmodstanden  for R2 og L, som er en parallelforbindelse. Dernæst skal du addere R1 serielt til dette; men det er måske også det du mener.

Du har ret i at det giver et komplekst tal; men man kan skam godt regne med det.


Svar #2
04. november 2012 af 215 (Slettet)

jeg får (I *[Pi])/(10 (1000 + (I *[Pi])/10000))+10


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2012 af peter lind

Hvad mener du med  det ?


Svar #4
04. november 2012 af 215 (Slettet)

Jeg skal baregne Steady state værdien for Vl.. 

Jeg ønsker at opskrive den på formen Modulus <(vinkel) vinklen

 

Men kan ikke få mathmatica til at beregne disse tal. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2012 af hesch (Slettet)

#0:

Er opgaven at finde impedansen ?  Eller skal du finde strømme og spændinger ?

ω ( rad/sek) = 2πf = 314,15

ZL =  jωL     ( j2 = -1 )

ZL  || R2 =  ZLR2 = ( R2 * jωL ) / (R2 + jωL )          ( som for to modstande )

= jωLR2 ( R2 - jωL ) / ( (R2 + jωL )(R2 - jωL ) )     ( Udnytter en kvadratsætning )

= ( jωLR22 + ω2L2R2 ) / (R22 + ω2L2 )                  (  Beregn nu ZLR2 )

Ztotal  = R1 + ZLR2  = A + jB                                      ( Beregn Ztotal )

| Ztotal |2 = A2 + B2                                                     ( Pythagoras )

Fyi:   Kan regnes enklere med La Place transform


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2012 af hesch (Slettet)

#4:  Så du skulle beregne strømmen VI.  Det kunne du jo have skrevet i #0.

Lav et Theveninækvivalent for R1, R2.   Find RT og UT.

VI =  UT / ( RT + ZL )


Skriv et svar til: Ækvivalent impedans.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.