Matematik

Hjælp angående trekant!

04. november 2012 af Mumi95 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en retvinklet trekant er:

 

a= 17

Vinklen B = 45.3 grader


- Beregn de øvrige sider... ?

jælp mig, tak. Det haster med opgaveaflevering, mange1000 tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at du skalmberegne det manglende i en retvinklet trekant, hvor C er den rette vinkel.

Hvis det er rigtig så find A af at summen af A og B er 90º. Derefter kan du bruge reglen om sinus eller cosinus i en retvinklet trekant til at finde de manglende sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2012 af mathon

 

                           c·cos(B) = a

                           c = a/cos(B)

                           b = c·sin(B) = (a/cos(B))·sin(B) = a·tan(B)

 

                           A = 90º - B


Skriv et svar til: Hjælp angående trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.