Fysik

Densitet

04. november 2012 af Mahal-pigen (Slettet)

Beregning af Hvid Dværgs densitet

Når Solen løber tør for brændstof til fusionsprocesserne i dens indre, vil de inde dele trække sig sammen, og solen vil ende sine dage som en såkaldt "hvid dværg", der ikke er meget større end Jorden.

Vi antager, at Solen ender sine dage som en hvid dværg med en masse på 80% af Solens og en radius som Jordes, dvs. 6371 km.

Beregn først den hvide dværgs volumen og skriv resultatet herunder med eksponentiel notation:

V =    m3 =    cm3

Beregn dernæst den hvide dværgs masse, og skriv resultatet herunder:

m =    kg =    g

Beregn endeligt den hvide dværgs densitet, og skriv resultatet herunder:

   g/cm3=    kg/m3


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

V = 4*π*r3/3


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

mWD = 0,80·mO

ρ = mWD / VWD

(WD = "White Dwarf").


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.