Matematik

vinkelhastighed?

05. november 2012 af jubii10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg sidder og arbejder med denne opgave og kan ikke helt finde ud af hvordan jeg bestemmer forskriften for simus kurven når jeg skal have 10 toppe på 1 meter ? opgaven lyder således: 

Længde af korrugeret plade
En plade skal formes (standses ud = presses ud), så den får form som en sinuskurve.
Den samlede bredde bliver 1,00 meter efter den er standset ud.
Amplityden skal være 5 cm, således pladens totale højde bliver 2 x 5 cm – se nedenstående figur.

 

Der skal være 10 toppe, og begge ender skal pege nedad som illustreret på ovenstående figur. Det kan i øvrigt forudsættes at pladen ikke strækkes under bukningen.
? Optegn en skitse af pladen, og bestem på baggrund af denne én bølgelængde.
? Hvor bredt et stykke skal anvendes som grundmateriale ? = længden af den bukkede plade.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af mette48 (Slettet)

t er vinkelen     π < t < 21 π

x=5*cos(t)

y=10*t/2π


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg kunne godt tænke mig at se figuren


Skriv et svar til: vinkelhastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.