Fysik

røgentstråling HJÆLP!

05. november 2012 af adab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis der er en spændingsforskel U over et røntgenrør, vil elektroner fra den negative elektrode (katoden) accelereres mod den positive elektrode (anoden). Derved opnår en elektron energien E=U⋅e. Dette er samtidig den maksimale energi en røntgenfoton kan opnå, såfremt elektronen ikke afleverer noget af sin energi som varme i anodematerialet.
I et røntgenrør accelereres elektroner af en spændingsforskel på 50 kV og opnår således en energi på
E=U⋅e=50 "kV"⋅e=50 "keV".
Hvad er elektronernes energi i enheden J?
Hvad er elektronernes fart umiddelbart inden de rammer anoden?
Hvad er frekvensen og bølgelængden af de fotoner, der har maksimal energi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle bud?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2012 af mathon

    

                                                         1 eV =  1,60218·10-19 J


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2012 af mathon

 

                                                          (1/2)·me·v2 = Ekin_max

                                                          v = (2·Ekin_max/me)1/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2012 af mathon

 

                                                          f = Efoton_max / h

                                                          λ = (h·c) / Efoton_max


   h·c = 1,98645·10-25 Jm

 

eller
                                                          λ = c / f
 


Svar #5
05. november 2012 af adab (Slettet)

forstår ikke den i midten, hvad for nogen talk skal indsættes hvor?


Skriv et svar til: røgentstråling HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.