Matematik

Vektor!!

05. november 2012 af ddddddddf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey nogle der kan forklare mig og vise hvordan jeg udregner denne opgave? :

 

Der opgives to ligninger for to linjer. Undersøg i hvert af nedenstående tilfælde,

om linjerne er parallelle, ortogonale eller ingden af delene.

 

a. 2x - 3y = 5 og 4x-6y= 1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af peter lind

Hvis de er parallelle er hældningskoefficienterne ens

Hvis de er ortogonale er produktet af hældningskoefficienterne -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2012 af PeterValberg

linjen 2x - 3y = 5 har normalvektoren n1 = (2,-3)

linjen 4x - 6y = 1 har normalvektoren n2 = (4,-6)

Hvis der findes en skalar k således at:

n2 = k·n1

så er linjerne parallelle.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.