Matematik

Parameterfremstilling

06. november 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn i hånden skæringspunkt af to rette linjer, som begge er givet ved deres parameterfremstillinger.

Start med at bekræfte at de ikke er parallelle ved hjælp af vektorregning.

1:(x over y)=(-1 over 0)+s*(3 over 1), s tilhører alle reelle tal

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man viser, at linierne ikke er parallelle ved at vise, at liniernes retningsvektorer ikke er parallelle. Retningsvektorerne aflæses af parameterfremstllingerne. To vektorer a og b i planen er parallelle, hvis og kun hvis den enes tværvektor â er ortogonal på den anden vektor b, dvs. hvis og kun hvis   âb = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2012 af peter lind

Vis at de 2 retningsvektorer ikke er parallelle

Løs derefter ligningen P1(s) = P2(t), hvor P1 og P2 er de 2 parameterfremstillinger


Svar #3
06. november 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg finder retningsvektorer til linjerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2012 af peter lind

Du har en parameterfremstilling i formen OP = a+t*r her er r retningsvektoren


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.