Studievejledning

Smidt ud for 3 fraværsdage

08. november 2012 af Amiond (Slettet)

Hej.

Jeg og min kone bor i Odense. Vi har en søn i pleje i Nakskov.. Ret langt væk. Kommunen vil adoptere ham væk, hvilket vi siger nej til. Derfor indkalder kommunen til et møde. Jeg meddeler så skolen at jeg ikke kommer den fredag, fordi jeg skal til møde med kommunen.

Her fortæller kommunen os at de vil sende sagen i børne og ungdomsudvalget, hvilket gør mig og min kone ret nervøse. Så jeg har ikke sovet det meste af weekenden og har haft maveproblemer og alt muligt siden da.. Jeg tager derfor fri om mandagen også, og meddeler at jeg har maveproblemer. 

Tirsdag tager jeg også fri, men glemmer at meddele fravær.

Onskdag får jeg så en opringning fra min skole, hvor de siger at jeg ikke har nøde at møde mere, fordi jeg er smidt ud på grund af fravær. Og de 3 dage et mit eneste fravær, og jeg klarer mig godt i skolen.

Det kan da ikke være lovligt? Jeg troede ærligtalt at det var en joke, da de ringede.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hej.
Jeg ønsker dig god bedring med alt.
Lovligt eller ej, der må sidde andre årsager til at du blev smidt ud.
Forresten burde man kalde vedkommende til en samtale, før man antog sådan en beslutning.
Og ja, det lyder som en joke. Inten lignende har jeg mødt.
Du burde gøre en indsats, og bekæmpe årsagen til dig ved samtale eller andet informerende.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Jeg har svært ved at forstå, om dit hovedproblem er, at jeres søn er ved at blive bortadopteret, eller at du er blevet smidt ud af skolen? Hvilken skole er der tale om?

Du kan nok ikke blive smidt ud af skolen på det grundlag, du beskriver, men kontakt skolens leder på skrift, og redegør for situationen. Forlang en skriftlig begrundelse for at blive smidt ud, og anmod samtidig om at fortsætte på skolen.

Du kan også kontakte

www.retshjaelpenivestergade.dk

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Hvilken skole går du på? 

I lovgivning står der klart, at bortvisning først sker efter mundtlig samtale med rektor, samt skriftlig forseelse, hvilket du ikke virker til, at have modtaget? Det virker ikke som om det er lovlig bortvisningsgrund, er du sikker på der ikke ligger andet i det? Grundlaget er meget tyndt, og du burde snilt kunne komme tilbage i skolebænken. Kontakt evt. Kommunen i din by, eller læg sag an mod skolen.

Og du er helt sikker på det ikke bare er en joke? :)


Svar #4
08. november 2012 af Amiond (Slettet)

SDE Odense Petermindesvej 1

Jeg er lige startet på grundforløbet, og så skulle jeg til de der møder. Hvorefter de smider mig ud. 

 

Jeg har klaget over det i e-mail og fik den her retur:

 

Hej David

Jeg kan forstå at du har snakket med Torben (Ham som ringede til mig og sagde: David, du har ikke nøde at møde i morgen for du er meldt ud af skolen) og at han har fortalt dig at du er nødt til at begynde til januar igen, pga. tre dages fravær på de første 8 dage.
Hvis du vil klage over dette, så skal du kontakte afdelingsleder Søren Sørensen og han har adresse her på Petersmindevej. Du kan også se hans mailadresse her foroven. Jeg kan fortælle dig at du ikke er den eneste, som skal med igen til januar.

Hvis du gerne vil med til januar, hvad jeg synes at du skal, så skal du komme forbi her og lave en ny tilmelding. Det kan de hjælpe dig med i receptionen.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis der er noget du mener jeg kan hjælpe dig med.


Venlig hilsen

##Personlige oplysninger fjernet af Studieportalen.dk##

De siger 3 dages fravær (2 lovlige) de første 8 dage. Sig mig hvad fanden forventer de..... At jeg beder kommunen om at udsætte sagen til de sidste 8 dage af mit grundforløb, fordi jeg skal lige i skole....

Helt ærligt.


Svar #5
08. november 2012 af Amiond (Slettet)

Min telefon optager alle samtaler, så jeg kan nemt bevise at det ikke lige var den der pæne måde han sagde det på.


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Det virker nu useriøst, at du først skriver, at du klarer dig godt i skolen, men senere beskriver, at skoleforløbet kun har strakt sig over een uge, hvoraf du har haft tre fraværsdage. Du har oven i købet kun haft en grund til fravær visse af dagene.

Men klag over det, hvis du tror det nytter. Få hjælp til klagen af en advokat.


Svar #7
09. november 2012 af Amiond (Slettet)

Kun en grund! Du har tydeligvis aldrig haft en søn som nogen ville bortadoptere væk. Og hvad angår de 3 dage. Så har  jeg nok lavet andet før det skal du se. Der er det gået godt, og det gjorde det der til jeg fik den nyhed af kommunenn. Så hvis du ikke aner hvad du snakker om, så har du ikke nøde at kommentere


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Jeg kan godt selv se det frygtelige i din situation. Har også børn selv.

Jeg prøvede at skitsere, hvordan skolen nok tænker, at det virker, at du har haft 3 fraværsdage, men kun 2 af dem lovlige, indenfor 8 dage.

Jeg forstår til fulde, hvordan du følelsesmæssigt har en god grund, til at trække stikket ud og tænke over andet end skolen.

Dog fandt jeg det selv underligt, at du skriver, at du klarer dig godt i skolen, hvis du kun har gået i skole i tre til fire dage. Det er først her i dit sidste indlæg, at du skriver, at du tidligere har lavet andet i skoleregi, der er gået godt, det kunne man ikke forstå ud fra dine første indlæg.

Det var ikke min mening at såre dig, tænker blot, at du skal kende modpartens argumentation.


Svar #9
09. november 2012 af Amiond (Slettet)

Nej okay.. Men jeg kan ikke forstå at en skole ikke kan tage hensyn til at man har børn. Det kan godt være at jeg lige er startet, men det er jo ikke min skyld at kommunen lige vil indkalde til møde der.


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Jeg tror også, de skal tage hensyn og tilbagetrække beslutningen, hvis du giver dem en skriftlig redegørelse. Du kan evt. vedlægge bilag, der beviser, at du taler sandt. Og sørg for at beholde kopier af dit brev til skolen. Aflever brevet til rektor personligt, så du er sikker på, at han får det hurtigt, og spørg om du må deltage i undervisningen, indtil rektor har taget en endelig afgørelse. (Det er nemlig op til rektor).

Det vil sikkert også hjælpe din sag hos kommunen, hvis du er i gang med noget, kan jeg forestille mig.

Men en anden gang skal du nok huske at melde dig fraværende for hele perioden, så de ikke har nogle undskyldninger for at smide dig ud igen.


Svar #11
10. november 2012 af Amiond (Slettet)

Hej.

For 2 dage siden skrev jeg til skolens leder at jeg ville tage kontakt til en advokat hvis de fastholdte at jeg var smidt ud. Og jeg ville overveje om jeg ville udsende en pressemeddelelse om deres behandling af folk med børn. I går skrev skolens leder så til mig at der måtte være sket en misforståelse, så jeg skulle til møde med ham på mandag kl. 14 fordi vi skulle finde en løsning.

 

Så nu lysner det da lidt. Du har ret i det med at det er godt i forhold til kommunen at jeg er i gang med noget. 


Brugbart svar (2)

Svar #12
10. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Puha, det lyder godt. Jeg er sikker på, at han nok skal lytte til dig, når han skriver sådan, men husk endelig at tage dokumentation med til mødet. :) Held og lykke med det hele!


Svar #13
10. november 2012 af Amiond (Slettet)

Det har jeg også tænkt mig.. Og jeg håber da at jeg kan finde ud af noget med ham.. :D


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Hvad skete der så til mødet? Fandt I ud af en løsning?


Svar #15
12. november 2012 af Amiond (Slettet)

Ja, jeg skal begynde igen på mandag. :D


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. november 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Det lyder sørme godt! Det var godt, at du kontaktede skolens leder. :) Held og lykke!


Skriv et svar til: Smidt ud for 3 fraværsdage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.