Matematik

polynomier

08. november 2012 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

To polynomier f og g er givet ved forskrifterne
f(x) = 2x^3 + 20x^2 + 50^x
og
g(x) = x^6 + 2x^4 − 288x^2
Bestem graden og rødderne for de to polynomier.

 

 

Jeg aner ikke hvad det er jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

Graden er den højeste potens for x

f(x) = 2x^3 + 20x^2 + 50^x

sæt f(x)=0 og løs ligningen

sæt x udenfor parantes og brug løsningsformelen for en 2.grads ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til løsning af ligningen

g(x) = 0

kan man sætte z = x2 og benytte samme fremgangsmåde på ligningen g(z0 = 0 som for ligningen f(x) = 0.


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.