Matematik

Statistik

08. november 2012 af menilla (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har fået stillet en opgave omkring et bryllup. Der lyder på:

 

En familie holder et bryllup for 1000 gæster, de drikker i gennemsnit 0,6 L med en standardafvigelse på 0,4 L.

1. Argumenter for den forventede værdi?

 

2. Hvad er variansen af den mængde gæsterne drikker?

 

Håber der er nogen der kan hjælpe, da jeg er i tvivl omkring, hvordan jeg skal tage fat omkring opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2012 af T83 (Slettet)

ad 2: Eftersom    σ = √Var          så er variansen    Var = σ² 

σ er standardafvigelsen

ad 1: Når jeg forstår opgaven korrekt, så kunne du argumentere for den forventede værdi ved brug af stikprøvens størrelse (N=1000). Standardafvigelsens vurdering bliver bedre jo større stikprøven er og derved nærmer sig den forventede værdi i stikprøven den reale værdi i populationen. Vurderingen af den reale værdi (vha. den forventede værdi) bliver således mere pålidelig.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.