Matematik

Lidt hjælp og skub tak ?

08. november 2012 af batman2008 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens , håber nogen kan hjælpe mig igennem med de her:

 

Vi betragter funktionen f(x) = (x^2-5x+4)(x^2-5x+6) og funktionen g(x) = f(ln(x)) , x > 0

a) Løs ligningen f(x) = 0
b) find f'(x)

 

Uden lommeregner!

 

 

lidt hjælp tak ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen til at løse ligningen f(x) = 0 .

Benyt reglen om differentiation af et produkt til at beregne f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

nulreglen siger at hvis et produkt giver nul så vil mindst een af faktorerne være 0.

Skal du finde f '(x) kan du evt. gange parenteserne ud, så du får en nem 4.gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man får et 4.-gradspolynomium ved at gange faktorerne i f(x) ud, ikke en 4.-gradsligning.


Svar #4
08. november 2012 af batman2008 (Slettet)

er det muligt at nogen kan opstille ?

 

(x^2-5x+4)(x^2-5x+6) = 0

 

alright ...

 

men der er jo også et g(x), hvad sker der med den ? orhhhh jeg er lidt blank

 


Svar #5
08. november 2012 af batman2008 (Slettet)

X^4 – 10x^2 + 35x^2 + 10x + 24

Så fik jeg en 4 grads ligning og så ? skal jeg bar sige ?

 

X^4 – 10x^2 + 35x^2 + 10x + 24 = 0 ? :S jeg ved ik hva jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal benytte nulreglen til at løse ligningen f(x) = 0 , dvs

(x2-5x+4)·(x2-5x+6) = 0,

der ved nulreglen spaltes i de to 2.-gradsligninger

x2-5x+4 = 0 ∨ x2-5x+6 = 0

der løses hver for sig.

Det fremgår ikke af din opgaveformulering her, hvad man skal med funktionen g(x) .


Skriv et svar til: Lidt hjælp og skub tak ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.