Matematik

Lineær algebra

10. november 2012 af Kristian_U (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og bakser med nogle opgaver, som jeg ærlig talt har lidt svært ved, selvom det måske er relativt simpelt, men er ikke så godt inde i stoffet endnu..

 

Jeg skal bestemme en standard matrix A for den lineære afbildning f: R3->R4 der er fastlagt ved

f(1,0,0)=(2,1,0,1), f(1,1,0)=(3,2,1,1) og f(0,1,2)=(3,-1,-5.4)

 

Jeg har kigget nærmere på lineær transformation, men kan ikke helt hitte ud af det. Nogen der kan dirigere mig i den rigtige retning?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

For at opstille standardmatricen for f, skal man kende billedvektorerne f(1,0,0), f(0,1,0) og f(0,0,1). Benyt oplysningerne til at beregne de to sidste billedvektorer. Man ser, at

f(0,1,0) = f(1,1,0) - f(1,0,0) = (3,2,1,1) - (2,1,0,1)

Prøv selv at bestemme f(0,0,1).


Svar #2
10. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Okay, så får jeg først at f(0,1,0)=(1,1,1,0)

f(0,0,1) vil jeg så finde ved først at trække ovenstående vektor fra og derefter gange igennem med 0,5. 

således at:

f(0,0,1) = (f(0,1,2)-f(0,1,0))*(1/2) = ((3,-1,-5,4)-(1,1,1,0))*(1/2) = (1,-1,-3,2)

 

eller er jeg helt på månen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser ganske fint ud.


Svar #4
10. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Har jeg så Matrix A nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det burde du have.


Skriv et svar til: Lineær algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.