Fysik

Trækkraft !

11. november 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Jeg har en opgave hvor jeg skal udregne hvor meget trækkraft der skal til for at få et objektet på 50t op af en stigning på 8%. Jeg har ingen anelses om hvordan dette skal udregnes, nogen der kan hjælpe mig ? :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2012 af mathon

       uden gnidning skal anvendes

            kraften

                            F = m·g·sin(α)     hvor     tan(α) = 0,08

             og
                            sin(α) = tan(α) / √(1+tan2(α)) = 0,08 / √(1+0,082) = 0,079745

                            F = (50·103 kg)·(9,82 N/kg)•0,079745 ≈ 39155 N

 


Svar #2
11. november 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Hvad betyder uden gnidning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2012 af peter lind

Det betyder blot at underlaget er så glat at kun tyngdekraften og reaktionen fra underlaget bidrager til kraften på objektet


Svar #4
12. november 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Mange tak ! :D 
Hvad betyder N så helt nøjagtigt ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

N er forkortelsen for enheden "Newton", der er SI-enheden for kraft. 1 N = 1 kgm/s2 .


Svar #6
12. november 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Mange tak ! 
I har reddet min dag :D

 


Skriv et svar til: Trækkraft !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.