Matematik

Reducer

11. november 2012 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal reducere (a+2b)2 - (a+2b)(a+b)

Jeg har først brugt regnereglen: (x+y)*(x+y) = x2+y2,

Min ligning kommer så til at hedde (a+2b)- a2+2b2, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre bagefter, og er det overhovedet rigtigt, det jeg har gjort indtil videre?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af Krabasken (Slettet)

(x+y)2 er IKKE som du skriver, men derimod x2 + 2xy + y2   (Kvadratsætningen)

Prøv igen

:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2012 af hbhans (Slettet)

Nej ikke helt. Din regneregel er forkert. Prøv fx med x = 1, y = 2. Venstre side: 9, højre side: 5!

Du skal bruge reglen for kvadratet på en toleddet størrelse samt reglen for at gange to parenteser med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af AMelev

(x+y)*(x+y) = x2+y2 . Det er ikke en regel, der gælder - du skal bruge kvadratsætningen på (a+2b)2 og i (a+2b)(a+b) gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden. Husk at sætte resultatet i parentes, da det hele jo skal trækkes fra. Så skal du ophæve minusparentesen og reducere ved at samle led af samme slags.

 


Svar #4
11. november 2012 af anne881m (Slettet)

#2 Jeg kender ikke den første regneregel du nævner, kvadratet på en tolledet størrelse? Reglen for at gange to paranteser kender jeg godt, men den lyder da (x+y)*(x-y)=x2-y2 og begge mine paranteser er positive? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Man ganger 2 parenteser ved at gange hvert led i den ene med hvert led i den anden

Pas på fortegnene.

Prøv igen

:-)


Svar #6
11. november 2012 af anne881m (Slettet)

#5 Kan det passe at svaret bliver   2b + ab - 2b2 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Nix -

Prøv igen og husk minus-parentes om edn sidste størrelse

:-)


Svar #8
11. november 2012 af anne881m (Slettet)

Hvis jeg lige deler udtrykket op: (1) (a+2b)2 og (2) -(a+2b)*(a+b)

(1) Jeg har sagt (a+2b)2 = a2 + 2b2 + 2a*2b

Er det korrekt?

 

(2) Her har jeg sagt:  -(a + 2b) * (a + b) = -(a2 + ab + 2ab + 2b2) og når jeg hæver parantesen bliver det - a2 - ab - 2ab - 2b2

Hvis jeg sætter de to dele sammen igen får jeg a2 + 2b+2a*2b - a2 - ab - 2ab - 2b2

Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. november 2012 af Krabasken (Slettet)

(a+2b)^2 - (a+2b)(a+b)=
 

a^2 + 2*a*2b + 4b^2 - (a^2 + ab + 2ab + 2b^2) =
 

a^2 + 4ab + 4b^2 -a^2 - 3ab - 2b^2 =
 

ab + 2b^2 =
 

b(a+2b)

:-)
 


Svar #10
11. november 2012 af anne881m (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-) Kan se at jeg havde skrevet 2b^2 i stedet for 4b^2 :-) Vidste ikke at der også skulle ganges med 2. 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.