Fysik

arbeide

11. november 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: C-niveau

En mand bruger 1964 N til at trække en 3 tons tung jernbanevogn, og han slæber den derved 50 m. Hvor
stort arbejde udfører han derved? Hvilken hastighed vil jernbanevognenmaksimalt kunne opnå?

 

kan nogen please hjælpe?? det er de sidste spørgsmål i en opgave der ska ind i morgen, og jeg får ikki resultaterne til at give mening :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2012 af peter lind

Arbejde = kraft*vej

Spørgsmålet om hastighed kræver flere oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2012 af LHT1995 (Slettet)

Du skal bruge arbejdsformlen: A=F*s, hvor A er arbejdet i J, f er kraften i N og s er strækningen i m

Derfor udfører ham arbejdet: 

A=1964 N*50 m = 98.200 J

Du beregner derefter hastigheden vha, formlen for kinetisk energi: E_kin=0,5*m*v^2, hvor E_kin er den kinetiske energi i J, m er massen i kg og v er hastigheden i m/s^2

Da du skal finde hastigheden, isoleres denne i formlen, så du får at: "kvadratroden af"(E_kin/0,5*m)=v 

3 tons=3000 kg

Du skulle dermed gerne opnå en hastighed på 8,09 m/s


Skriv et svar til: arbeide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.