Matematik

faktorisér andengradspolynomiet

12. november 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået diskriminanten til at være -72 

Det er ud fra denne x^2 – 6x + 9 = 0  faktorisér andengradspolynomiet

 

Jeg ved ikke hvordan jeg faktorisere den??  


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af peter lind

Din diskriminat er forkert. Du skal finde rødderne. Hvis rødderne er r1 og r2 kan polynomiet skrives (x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af mathon

 

                 x2 – 6x + 9 = (x-3)2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du begår den sædvanlige fejl at tro, at (-n)2 = -n2 , hvilket ikke er tilfældet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

      du skal ikke finde diskriminanten

                               


Svar #5
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

x^2-6x+9=0
Først finder jeg a, b, c.
a=1, b=-6, c=9
Så finder jeg diskriminanten:
d=b^2-4*a*c
d=-6^2-4*1*9=-72

Hvad gør jeg forkert siden at jeg for d til -72?? 

 


Svar #6
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

Digit, hvad skal jeg så gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af peter lind

d = (-6)2-4*1*9 = 36-36


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

   x2 – 6x + 9 = (x-3)2 = (x-3) • (x-3) = 0 dobbeltrod    x = 3

  


Svar #9
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

Tak, jeg har fundet ud af det nu :) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man ikke kan se, at venstresiden er kvadratet på en toleddet størrelse, er diskriminantmetoden da en udmærket løsningsmetode.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs #3.


Skriv et svar til: faktorisér andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.