Matematik

angiv et skøn

12. november 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Denne opgave skal afleveres iaften og jeg ved ikke hvordan den skal løses? Hjælp søges hurtigst muligt da det haster rigtig meget

En bank illustrerer sin beholdning af værdipapirer ved hjælp af en sammenhængende graf, hvor x-aksens enhed er antal minutter efter kl. 9.00, og y-aksen er mill. kr. Fx kan man aflæse punktet (203, 4554), hvilket betyder, at bankens beholdning af værdipapirer kl. 12.23 var 4554 mill. kr.
I det pågældende punkt har grafen en tangent, der har hældningskoefficienten 3. Angiv et skøn over bankens værdipapirbeholdning kl. 12.25.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Approksimer værdipapirbeholdningen med en ret linie, der går gennem punktet (203, 4554) og har den angivne hældningskoefficient. Benyt den fundne forskrift y = ax + b til at beregne y svarende til x = 205 .

Kort sagt

Δy = a · Δx


Svar #2
12. november 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

hvad vil det sige at approksimer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Δx=2  og  a= Δy/Δx = 3 

Δy= 2 * Δx = 6

stigning fra 4554 til 4554+6 = 4560


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

At approksimere betyder at tilnærme. Man approksimerer den rigtige graf med dens tangent lige omkring det punkt, hvor man undersøger forholdene.


Svar #5
12. november 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Jeg skal lige høre - ønsker de i opgaven at jeg afbilder en graf???
 

Og mette48, Du siger Δx=2 og bagefter Δy=2*Δx=6 (altså 2*2) det giver da ikke 6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Mette mente

Δy= 3 * Δx = 6 ,

idet hældningskoefficienten a jo er lig med 3 her. Hældningskoefficienten er jo

a = Δy / Δx

så når man tilnærmer grafen med dens tangent, finder man ændringen Δy i y som a ganget med ændringen Δx i x. Man ændrer x fra 203 til 205, så Δx = 2. Man skal så tikl sidst lægge ændringen i y til det oprindelige y.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

undskyld #5

der skulle have stået

Δx=2  og  a= Δy/Δx = 3

Δy= 2 * a = 6


Skriv et svar til: angiv et skøn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.