Dansk

Eventyr - Inspiration - HJÆLP!

14. november 2012 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder her med et eventyr, hvori jeg kun har skrevet tre ord: Der var engang

Den skal fylde max en side, (hvilket i teorien er mere eller mindre umuligt) og skal afleveres allerede imorgen

Jeg aner ikke, hvad jeg skal skrive. Så jeg tænkte, om I gad give mig lidt inspiration.. Jeg er virkelig på bar bund

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. november 2012 af rakijovic

"Der var engang"...? Nå, men så er du da godt på vej...hvad er problemet? Hehe.

Spøg til side. Et eventyr på kun en side? Gad vide hvad brdr. Grimm ville sige til denne discounttilgang til genren...? Hvad bliver det næste? 'Skriv din doktorafhandling i pixiebogformat, og husk masser af flotte farver og billeder! Og enstavelsesord!'

Nuvel. Du har ganske ret i at du ikke får meget eventyr ud af én sides tekst; i bedste tilfælde kan teksten kaldes et causeri eller en anekdote. Hvis du er i det sprælske hjørne, kunne du imidlertid overveje noget à la følgende:

Der var en gang en flittig elev, som af mester havde fået til opgave at skrive et eventyr af en A4-sides længde. Dette skulle være svendeprøven udi den meget brugbare kunst 'ikke at lade sig slå ud af hverdagens absurde trivialiteter'. Eleven bedrøvede sig over opgaven, som for hende fremstod som lettere selvmodsigende. Ikke desto mindre hankede hun sig resolut op og begav sig ud på bemeldte akademiske anabasis.

Vel uden for den magiske skole, i hvilken virkelighed endnu ikke havde fået fodfæste og faktiske forhold ikke var et begreb man opererede med, styrede vor heltinde målbevidst sine skridt mod den nærliggende s-togsstation, for hér at fange det flotte røde tog (nåja...linie F, i hvert fald) mod Nørrebro st. 'Denne oase af etnisk og kulturel amalgamering (=sammensmelting; sammenblanding) må da byde på en bred vifte af eventyr!' tænkte hun i sit unge, forhåbningsfulde sind.

— og så kan du ellers småævle løs om din heltindes strabadser m.v. inden hun vender tilbage til skolen og sin mester. Din sensmorale kunne så være noget i stil med at hver dag er et eventyr i sig selv, eller sådan noget lignende selvtilfredst carpe diem-halløj.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Eventyr - Inspiration - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.