Matematik

Finde gennemsnits tal pr elev

15. november 2012 af dwag (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Mit navn er Lee. Jeg har brug for lidt hjælp til matematik. Der en opgave jeg ikke kan finde ud af regne ud.

I en klasse med 20 elever tales der dagligt i mobiltelefon 30 timer i alt. 11 af eleverne taler hver i mobiltelefon 2 timer om dagen.

Hvad er den gennemsnitslige taletid pr. elev ? ___ timer ___ min.

Hvad er typetallet for observationerne?

11 elev= 22 timer

9 elev=8 timer

Laver jeg så ikke de 30 timer til minutter og dividere med antal elever og laver det til timer igen? Eller hvad?Please

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af PeterValberg

Gennemsnittet må skulle beregnes som:

gennemsnit = (22 + 8)/20 = 1,5 timer pr. elev

hvilket svarer til:

1time (0,5·60) min 

altså

1 time 30 min

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. november 2012 af dwag (Slettet)

Hvad med den anden?

Hvad er typetallet for observationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af PeterValberg

Typetallet (eller typen) for en række værdier er den værdi, som hyppigst forekommer.

Typetallet må derfor være 2 (timer) , der er nemlig 11 elever, der har angivet 2 timer som den tid
de dagligt taler i mobil. 11 elever er mere end halvdelen af klassen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Finde gennemsnits tal pr elev

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.