Matematik

HJÆLP mat

20. september 2005 af kartoffelstivelse (Slettet)
hvis en parabel har ligningen p: y = x^2 - 8x + 11 og en linje l: y = -½x

hvordan finder jeg så parablens tangent der er parallel med linjen l??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

Først differentiere du parablen, for at finde dens hældning..

Da den skal være parallel (samme hældning) som I: sætter du y´= -0.5x

Her efter isolere du x, så har du x-koordinaten til punktet. Insætter du den i den oprindelige y, får du også y-koordinaten.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2005 af sontas (Slettet)

da tangentens hældning netop er differentialkvotienten vides at
-1/2 = 2x0 -8, så finder du ellers bare røringspunktet og går igang med

y-y0 = a(x-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

Rettelse:
y´= -0.5, da a i en ret linje, er udtrykket for hælndningskoefficienten...

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

Sontas? Det er da løgn, fandme længe siden...

Kan du huske? 4F? Sontas og Zion, haha.. :) Tænkte nok man kunne finde dig her..

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2005 af sontas (Slettet)

#4 haha ja jeg synes også jeg kunne genkende dit navn fra CS-verdenen :P.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

#5
Hehe, jaah - simpelthen, længe siden jeg har snakket med dig, mindes godt du var rimelig skole interesseret, så går du vel også på 3. år nu, var vidst i 10. klasse vi snakkede sammen sidst.. :P

Går det ellers godt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2005 af sontas (Slettet)

Jo tak det går skam fint - ikke så meget nyt der. Hvad med dig, er det en blomstrende civil ingeniør vi har her?

Ja det var vel deromkring 10kl., da vi altid sad på den der Boomtown "pistols only" server ;).

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

Hehe, hukommelses fejler ikke noget..

Jaah, måske en cevil-ingeniør inden for nannoteknologi, eller en læge.. :P Står lidt og overvejer det, og regner med et endags studie beggesteder... Så må tiden vise hva der skal ske. Det kommer under alle omstændigheder til at foregå i kbh. :)

Hvad med dig?

Svar #9
20. september 2005 af kartoffelstivelse (Slettet)

skal jeg indsætte den fundne x i parablens ligning? og hvordan er det så jeg når frem til en ligning for tangenten? (er lidt træt nu).. men tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

#9 Du ska jo tænkte lidt selv, også selvom du er træt..

Hvis du indsætter den fundne x-værdi i parablens lining, står du med koordinaterne til punktet..

Den generelle formel for en linær funktion: y = ax + b, her indsætter du simpelhten bare hælningen -0,5 og dine koordinater, såå skulle b være til at finde, og sååå har du en ligning for din tangent. :P

Håber det var hjælp nok. :)

Svar #11
20. september 2005 af kartoffelstivelse (Slettet)

okay.. havde kun lige læst det første indlæg.. jeg klarer mig vist :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2005 af sontas (Slettet)

#8 Jeg skal højst sandsynlig på DTU. Jeg ved bare ikke helt præcis hvad jeg skal læse der, men det bliver nok ikke nanoteknologi. Måske mødes vi alligevel på DTU? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

Hehe, måååske, you never know.. :) Kunne da være sjovt..

Ka jeg få din msn, ku være hyggeligt at snakke lidt igen, har vidst smidt den væk i tidernes løb.. :P [email protected], hvis det er.

Svar #14
20. september 2005 af kartoffelstivelse (Slettet)

I kunne vel ikke også lige hurtigt fortælle mig hvordan man finder afstanden mellem to tangenter?

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. september 2005 af sontas (Slettet)

#14 kan du ikke skrive hele opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Der er øjensynligt gået lidt nostalgi i denne tråd.

#1:
Der er lidt vaklen i din håndtering af terminologien; man kan ikke differentiere en parabel, men derimod det andengradspolynomium, der har parablen som graf.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. september 2005 af DMUS (Slettet)

#16,

Ja, det har du fuldstændig ret i.. :)
Men mon ikke han ved hvad jeg mener..

Skriv et svar til: HJÆLP mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.