Matematik

Bestem funktionens maksimum

17. november 2012 af christianneergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ! 

Jeg ville lige høre om hvordan man kan lave den her opgave! 

 

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=5x-e^x , -4< x < 8 

 

jeg skal bestemme funktionens maksimum? jeg aner ikke hvordan jeg skal gøre.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at finde lokale ekstrema ved at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0 kontroller også om f(-4) og f(8) ikke giver størst værdier


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen er tilsyneladende defineret på det åbne interval ]-4 ; 8[ , hvorfor intervallets endepunkter ikke skal medtages i undersøgelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af mathon

ekstremum for
                          f '(xo) = 5 - exo = 0      x∈]-4;8[

                                      xo = ln(5)

    monotoniforhold:
    for -4<x<ln(5) er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
    for ln(5)<x<8 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

hvoraf ses,
at
       f(x) har maksimum for x = xo = ln(5)

                        


Skriv et svar til: Bestem funktionens maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.