Matematik

Statistik

18. november 2012 af Emmamjj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude

Jeg sidder med en emneopgave om statistik - og jeg skal forklare hvad betydeningen af de forskellige statistik begreber betyder - er der evt. en som kan forklare hvad de forskllige begreber betyder og hvordan man regner dem ud? 

Tak på forhånd :-)

 

- Interval midtpunkt

- Typeinterval

- Median

- Kvatilsæt

- Fraktilen

- Variationsbredde

- Gennemsnit

- Standartafvigelse 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af mette48 (Slettet)

Var det ikke dig, der skulle løse opgaven?

Du lærer intet af at vi andre gør arbejdet for dig.

Start med at bruge stikordene i din matematikbog.

Prøv at google det på nettet og gå evt på biblioteket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis du har 2 intervaller [0-4cm],  [4-8cm], så er intervalmidtpunktet for det første interval = 2cm, og 6 for det andet.

Typeinterval er det interval hvor der er flest målinger i.

Median er den værdi, hvor 50% af målingerne ligger under.

39% Fraktil findes ved at tegne et kumuleret (=opsummeret og omregnet til %) punktdiagram, hvor man forbinder punkterne med linjer. Går man ud fra 39% på y-aksen, hvad rammer man så på x-aksen?

 Kvartilsæt er henholdsvis 25%-, 50%- og 75%-fraktilen, hvor f.eks. 25% ligger under.

Gennemsnit- ??  tag dig dog lidt sammen.

Standartafvigelse = spredning.  Hvis spredningen = 3, betyder det at 69% af alle målinger vil ligge i intervallet (Gennemsnit ± 3.)  (de 69% er et fast defineret mål).


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.