Matematik

afstand fra punkt til linje

18. november 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde afstanden mellem et punkt som er (4,0) og en linje der har forskriften f(x) = -1,286x + 31,714. Normalt ville jeg skulle bruge linjen skrevet på en anden måde, så hvad gør jeg her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Skriv den om til den anden måde. Du har y = a*x+b  <=> y-a*x-b=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2012 af SuneChr

          - 1,286x - y + 31,714 = 0

Afstand punkt linje =  |- 1,286x - y + 31,714| / √ (1,2862 + 12)

Indsæt punktet heri denne normalform.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2012 af mathon

alment
               afstanden mellem punktet Po(xo,yo) og linjen    L:  y = ax + b

    er
               dist(L,Po(xo,yo)) =  | a·xo - yo + b | / √(a2+1)

 

specifikt
               dist(L,P(4,0)) =  | -1,286·4 - 0 + 31,714 | / √(1,2862+1)

 

 


Skriv et svar til: afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.