Biologi

Genotype

18. november 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mor: AB (dvs. genotype IA IB = homozygot).

Far: A (dvs. genotype IA IA eller IA i = heterozygot).

Barn: B (dvs. genotype IB IB eller IB i = heterozygot).

Barnets genotype: ?

 

Hvordan bestemmer jeg barnets genotype?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2012 af exutu (Slettet)

Jeg tror ikke du har forstået hvad heterozygote/homozygot er.

En homozygot er en person med 2 ens alleler fx: IAIA el. IBIB el. ii

En hetereozygot er en som har 2 forskellige alleler fx: IAIB el. IAi el. IBi

Du kan sige at du ved hvad moderens genotype er da hun er AB (Genotype= IAIB).

Du kan sige at da faderen er A har han 2 mulige genotyper: IAIA el. IAi.

Barnet har fænotype B. Derfor kan du sige at barnet nødvendigvis har fået selve B'et fra moderen. Faderen kan kun have videregivet et i da barnet ellers var blevet IAIB og altså så få fænotypen AB. Altså kan du fastslå både far og barns genotype.


Skriv et svar til: Genotype

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.