Fysik

energibevarelse

18. november 2012 af uytuty (Slettet)

hvordan løser man dennse ligning...

 

0,80kg*4180j/(kg*C)*(tf-13C)+0,20kg*4180j(kg*C)*(tf-100C)=0

 

jeg ved virkeligt ikke hvordan man løser det


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Gang parenteserne ud. Fly allle led som ikke indeholder  tf over på højre side


Svar #2
18. november 2012 af uytuty (Slettet)

tusind tak


Svar #3
18. november 2012 af uytuty (Slettet)

mener du sådan eller hvad+

 

tf13+tf100=3344+836


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2012 af peter lind

Nej. Du får ikek noget 13*tf eller 100*tf når du ganger parenteserne ud. Gå evt. meget langsomt frem, når du laver beregningerne


Svar #5
18. november 2012 af uytuty (Slettet)

ok altså hvordan vil sat det op

jeg fatter det virkligt ikke ...forklar mig lidt mig tydeligt

 

tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2012 af mathon

 

       (0,80kg) • (4,180 kJ/(kgC) (Tslut - (13 C))  +  (0,20kg) • (4,180 kJ/(kgC)(Tslut - (100 C)) = 0

       (0,80kg) (Tslut - (13 C))  +  (0,20kg) (Tslut - (100 C)) = 0

       4 (Tslut - (13 C))  +  (Tslut - (100 C)) = 0

       4Tslut - (52 C) + Tslut - 100 C = 0

       5Tslut - (152 C) = 0

       5Tslut = (152 C)

       Tslut = (152 C) / 5

       Tslut = 30,4 C


Svar #7
18. november 2012 af uytuty (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.