Fysik

Antal kerner?

18. november 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder:

3) I et kernekraftværk med samme effekt og nyttevirkning kommer energien fra fission af U-236 ved processer som denne:
(_92^235)U+(_0^1)n→(_92^236)U→(_56^143)Ba+(_36^91)Kr+2(_0^1)n+Q

Jeg har beregnet Q-værdien.

Så skal jeg finde ud af, hvor mange U-235 kerner, der omsættes på et år. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Du skal dividerer Q værdien op i kerneværkets brug af energ. Energien er effekt* tid


Svar #2
18. november 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg får desværre ikke det samme som factilisten:

Energien pr. år = 3,1556926 · 1016 J

Q-værdi = 171,2171166 MeV


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2012 af mathon

 

      "...med samme effekt og nyttevirkning"...      som er ???


Svar #4
18. november 2012 af Sinimini (Slettet)

nyttevirkning = 50 %

effekt = 1000MW


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2012 af mathon

 

    23592U   +   10n   --->   14356Ba   +   9136Kr   +   2 10n   +   Q

     | Δm | = (235,043924 - 142,920480 - 90,923380 - 1,008665) u = 0,191399 u = 3,17826·10-28 kg

     Q = (3,17826·10-28 kg)·(2,99792·108 m/s)2 = 2,85648·10-11 J/235U

 

     Årligt energiforbrug
                                   E = ((109 J/s)/0,5) · (1 år) = 6,31139·1016 J

    der omsættes årligt

                                   N = (6,31139·1016 J) / (2,85648·10-11 J/235U) = 2,2095·1027  235U-kerner

     


Skriv et svar til: Antal kerner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.