Matematik

Hjælp til vektor regning :)

18. november 2012 af camillasane (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der givet tre vektorer , vektor a , vektor b og vektor c. 

Bestem s og t således at at vektor c = vektor sa + vektor tb, når 

 

Opgaven er sat som fil, og det er kun b jeg har brug for hjælp til . 

Håber der er nogle der kan give en hånd :(

Vedhæftet fil: IMG_2551.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

s·[-2 , 3] + t·[5 , 1] = [54 , 38]

dvs. ligningssystemet

-2s + 5t = 54
 3s +   t = 38

Gang Ligning 1 med 3 og Ligning 2 med 2, og læg ligningerne sammen. Løs den fremkomne ligning i t.

17t = 54·3 + 2·38 = 17·14


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af mette48 (Slettet)

a=(-2,3)   b=(5,1)     c=(54,38)

c=s*a + t*b                                          a, b og c er vektorer

54=s*(-2)+t*5

38=s*3+t*1    ⇒  t=38-3s              indsættes i den øverste ligning

54=-2s+5*(38-3s)   løs selv resten

 

 


Svar #3
18. november 2012 af camillasane (Slettet)

Taaak for hælpen, virkelige sødt af jer. 

Men jeg kan ikke se hvordan, jeg skal løse resten kunne du evt hjælpe mig med den. Grunden til jeg vil have hjælp til b´ern er så jeg kan se hvordan man laver den så jeg selv kan lave resten . 

Tak på forhånd camilla


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den er jo næsten løst for sig i #1. Af ligningen

17t = 17·14

følger det jo, at t = 14, og så får man af Ligning 1

2s = 5t - 54 = 70 -54 = 16 , dvs

s = 8 .


Svar #5
18. november 2012 af camillasane (Slettet)

Okaay super tak for det. Nu vil jeg sætte mig ind i det for at kunne forstå det og derefter gå videre med de andre opgaver :):)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du har løst opgave a), er det jo helt samme fremgangsmåde for de øvrige opgaver i sættet.


Svar #7
18. november 2012 af camillasane (Slettet)

Ved ikke men følte opgave a var lidt svær i forhold til opgave b :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så skulle der jo ikke være nogen problemer med opgave b) , da du allerede havde løst opgave a) ?


Skriv et svar til: Hjælp til vektor regning :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.