Matematik

Afstand fra cirkel til linje

18. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej, noget forkert i min fremgangsmåde?
 

http://cdn.imghack.se/images/237ebd856f9328c037b1de1fa765b9a5.png

Skal jeg introducere distformlen først, før jeg benytter mig af den? Er det ok, det jeg har gjort?

C(-2, 1)

                             r = 5

                      l; 2 x + y - 6 = 0


Hvis linjen skærer cirklen, så må distancen fra centrum til linjen være lig radius eller mindre:
                 |2 *(-2) + 1 - 6)|         | - 9| 
dist(C, l) = ----------------------- = ------- =
                       √(22+12)            √(5)

       9  
= -------
    √(5)

                         dist(C, l) < r
Dvs. den skærer cirklen i to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ser helt rigtigt ud. Man bør dog også vise, at 9/√5 < 5 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af PeterValberg

Jeg synes, at det vil være en rigtig god idé at introducere formlen før du bruger den
(det ville jeg gøre)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Afstand fra cirkel til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.