Biologi

Bjerrumdiagrammer (bioteknologi)

19. november 2012 af Nikolajsen95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! :)

Er bagud med en aflevering, som jeg slet ikke kan finde ud af, har dog lavet nr. a.

Så det ville være lækkert hvis nogen kunne hjælpe mig med b, c og d.

På forhånd tak! ;)

 

b. opskriv reaktionsskemaerne mellem vand og vinsyre. pKs,1 = 3,04 og pKs,2 = 4,37

c. lav et Bjerrumdiagram for vinsyre og angiv hvilke molekyleformler der forekommer i de tre områder på diagrammet.

d. angiv syrebrøkerne ved en pH-værdi på 4.

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2012 af mathon

 

                  x = (1 + 10pH-pKs)-1

                                            
                               x1 = (1 + 104-3,04)-1 = 0,099

                               x2 = (1 + 104-4,37)-1 = 0,701


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2012 af JSmaakjær (Slettet)

There you go :)


Svar #3
20. november 2012 af Nikolajsen95 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2016 af humleflue (Slettet)

Intet


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2016 af humleflue (Slettet)

#1

                  x = (1 + 10pH-pKs)-1

                                            
                               x1 = (1 + 104-3,04)-1 = 0,099

                               x2 = (1 + 104-4,37)-1 = 0,701

Hey mathon!
Kan du i punktform forklare mig, hvordan jeg fremstiller Bjerrumdiagrammet?
Mvh Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2016 af mathon

Vedhæftet fil:Bjerrumdiagram_2doc.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2016 af humleflue (Slettet)

#6

Den så jeg godt da:

#2

There you go :)

postede den. Men dokumentet forklarer bare ikke hvordan diagrammet blev fremstillet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2016 af mathon

beregn støttepunkter:

                                             \begin{array} {|c|c|c|} pH&x_{s1}=\frac{1}{1+10^{pK_{s1}-pH}}&x_{s2}=\frac{1}{1+10^{pK_{s2}-pH}}\\ \hline 1&0{,}009&0{,}0004\\ \hline 1,1&0{,}011&0{,}0005\\ \hline 1,2&0{,}014&0{,}0007\\ \hline 1,3&0{,}018&0{,}0009\\ \hline 1,4&0{,}022&0{,}001\\ \hline 1,5&0{,}028&0{,}001\\ \hline 1,6&0{,}035&0{,}002\\ \hline 1,7&0{,}044&0{,}002\\ \hline 1,8&0{,}054&0{,}003\\ \hline 1,9&0{,}068&0{,}003\\ \hline 2&0{,}08&0{,}04\\ \hline 3&0{,}477&0{,}041\\ \hline 4&0{,}901&0{,}299\\ \hline 5&0{,}989&0{,}810\\ \hline 6&0{,}999&0{,}977\\ \hline 7&0{,}999&0{,}998 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2016 af humleflue (Slettet)

Okay tak :)

Skriv et svar til: Bjerrumdiagrammer (bioteknologi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.