Matematik

Cirklens ligning

19. november 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan her:

Ligningen for cirklen x^2+y^2-3x+2y=3/4

Jeg skal bestemme cirklens radius og kordinatsættet til centrum

Hvordan bruger jeg cirklens ligning til at finde det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man foretager kvadratkomplettering af leddene med x og y på venstre side, så ligningen bliver skrevet på formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvoraf man så kan aflæse koordinaterne (a,b) for cirklens centrum, og cirklens radius r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af HrQuantum (Slettet)

x2+y2-3x+2y=3/4

----

x= Kvadratet på første led

3x = det dobbelte produkt

-3x / 2x = det andet led = -3/2

----

y2 = Kvadratet på første led

2y = det dobbelte produkt

2y / 2y = det andet led = 1

---

Du indsætter:

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

(x - 3/2)2 + ( y + 1)2 = 3/4 + 9/4 + 1

(x - 3/2)2 + (y +1)2 = 22

Radius = 2

Kordinatsæt = (3/2 , -1)

---

Da jeg er 1g'er og aldrig har haft om cirklens ligning, må andre behjælpelige brugere meget gerne foretage rettelser . . !!

 

Quantum


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af mathon

                x2 - 3x = (x-(3/2))2 - (9/4)

                y2 + 2x = (y+1)2 - 1

dvs

               x2 - 3x + y2 + 2y = (3/4)

               (x-(3/2))2 - (9/4) + (y+1)2 - 1 = (3/4) .......


Svar #4
19. november 2012 af gym99 (Slettet)

Er det her cirklens ligninig?

(x - 3/2)^2 + ( y + 1)^2 = 3/4 + 9/4 + 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2012 af mathon

 

                       (x - (3/2))2 + (y - (-1))2 = (3/4) + (9/4) + (4/4) = 22

                       (x - (3/2))2 + (y - (-1))2 = 22


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.